Pannonia Plus Bar 65

PANNONIA PLUS BAR 65


A Pannonia Bio Zrt. új árpafeldolgozó üzemében előállított fehérje koncentrátum igazi unikumnak számít az európai piacon. Ipari léptékben világviszonylatban is elsőként alkalmazták sikeresen a forradalmi technológiát, melynek segítségével egy hiánypótló, 65%-os fehérjetartalmú, árpa bázisú takarmány összetevőt dobott piacra a dunaföldvári vállalat.

A Pannonia Plus Bar 65 márkanéven értékesett fehérje koncentrátum széles körben alkalmazható: kérődzők, sertések, szárnyasok takarmányozása során is gazdaságos, helyben előállított és biztonságos alternatívát nyújthat a részben importból származó koncentrált fehérjehordozókkal (kukorica glutén, búza glutén, burgonya fehérje, szója koncentrátum) szemben. A garantáltan GMO-mentes takarmány összetevő emellett az akvakultúrában és hobbiállat szegmensben is komoly potenciált kínál.


 

A TERMÉK HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI

  • Jól emészthető, koncentrált fehérje
  • Garantáltan GMO-, és antibiotikum-mentes
  • Használatával kiváltható a szójadara használata
  • Biztonságos, mert hazai ellátási láncban készült
  • Semleges ízű, jól keverhető
  • Könnyen tárolható és bekeverhető
  • Piacvezető toxinvizsgálati rendszerrel ellenőrzött

GYÁRTÁSI FOLYAMATOK

  • Aratás
    • A feldolgozott árpát helyi gazdaságokban, az európai fenntarthatósági kritériumok szigorú betartása mellett termesztik.
  • Tesztelés
    • Minden árpa szállítmányt megvizsgálnak és tesztelnek a betárolás előtt.
  • Betárolás
    • A beérkező árpa a leborítás után egy előtisztítási folyamaton megy keresztül: az árpaszemeket megtisztítják a toklásztól és az egyéb szennyeződésektől.
  • Tisztítás, darálás
    • Az árpaszemet elválasztják a héjától, majd három fázisban ledarálják. A kiválasztott héjat, rostot és korpát elkülönítik, majd további feldolgozást követően Barley Husk néven takarmányként értékesítik.
  • Főzés
    • Az árpa keményítő tartalmát víz és amiláz enzimek segítségével magas hőfokon cukrokká alakítják, amelyből később etanolt készítenek.
  • Szeparálás
    • Centrifugák segítségével szétválasztják a glükózban gazdag nedves és a fehérjedús száraz frakciót, továbbá leválasztásra kerül az árparost, amelyet takarmányozási célra értékesítenek vagy biogáz előállítására használnak fel.
  • Szárítás
    • Szárítást és pelletálást követően egy hiánypótló, 65% fehérjetartalmú prémium takarmányösszetevőt kapunk.
  • Szállítmányozás
    • Az elkészült terméket 1 tonnás kiszerelésű nagyzsákos csomagolásban értékesítik.

AJÁNLOTT FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

TERMÉK SPECIFIKÁCIÓK

Nyers fehérje ≥ 60,0%
Nyers zsír ≥ 6,0%
Nyers rost ≤3,5%
Hamu ≤2,0%
Keményítő ≤1,2%
*= A paraméterek szárazanyag alapján kerültek meghatározásra és tájékoztató jellegűek.


Attila Szabó: