Pannonia Plus C55

PANNONIA PLUS C55


A Pannonia Bio Zrt. nemcsak értéket ad a magyar gabonához, hanem forradalmasítja is a gazdálkodást. A vállalat új terméke, a Pannonia Plus C55 néven értékesített kukorica bázisú fehérje-koncentrátum igazi unikum a piacon, használatával részben, de aminosav kiegészítéssel akár teljes egészében is kiváltható a szójadara használata.


 

A TERMÉK HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI

  • Kiváló energia-, emészthető fehérje-, és foszfor forrás
  • Garantáltan GMO-, és antibiotikum-mentes
  • Semleges ízű, jól keverhető
  • Szárított élesztősejt tartalma prebiotikus, emésztés segítő hatású
  • Kíméletes hőkezelési technológiával készül, könnyen emészthető
  • Alacsony nyersrost tartalom, kiváló takarmány hasznosulás
  • Piacvezető toxinvizsgálati rendszerrel ellenőrzött

GYÁRTÁSI FOLYAMATOK

  • Aratás
    • A feldolgozott takarmánykukoricát főként helyi gazdaságokban, az európai fenntarthatósági kritériumok szigorú betartása mellett termesztik.
  • Tesztelés
    • Minden kukorica szállítmányt laborvizsgálatnak vetnek alá az üzembe érkezés előtt.
  • Őrlés és szétválasztás
    • A kukoricaszem héját megtörik a keményítőhöz való hozzáférés érdekében. A darálás után a rost leválasztása következik, amelyet a biofinomító más eljárásaiban hasznosítanak.
  • Főzés
    • A keményítőt enzimek hozzáadásával cukrokká alakítják.
  • Erjesztés
    • Az erjesztés enzimek és élesztőgombák segítségével, kíméletes hőmérsékleten, körülbelül 75 óra leforgása alatt megy végbe.
  • Szétválasztás
    • A szeparáció során a nedves és szilárd frakciót szétválasztják, előbbit a bioetanol gyártásban hasznosítják, és szintén a nedves frakcióból nyerik ki a fehérjedús alapanyagot.
  • Szárítás
    • Szárítást és pelletálást követően egy hiánypótló, 55% fehérjetartalmú prémium takarmányösszetevőt kapunk.
  • Szállítmányozás
    • Az elkészült terméket 1 tonnás kiszerelésű nagyzsákos csomagolásban értékesítik.

AJÁNLOTT FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

 

TERMÉK SPECIFIKÁCIÓK

Nyers fehérje ≥ 50,0%
Nyers zsír ≥ 9,0%
Nyers rost ≤3,0%
Hamu ≤4,0%
Keményítő ≤4-7%
*= A paraméterek szárazanyag alapján kerültek meghatározásra és tájékoztató jellegűek.


Attila Szabó: