Pannonia Bio Zrt.

Kapcsolat

A Pannonia Bio Zrt. arra törekszik, hogy kulcsfontosságú partnereivel és az üzleti tevékenysége során érintettekkel kialakított kapcsolatokat folyamatosan fejlessze és ápolja. Egy vidéki kisvárosban – Dunaföldváron – működő biofinomítóként társaságunk célja a helyi közösség felvirágoztatása stratégiai beruházási programunk révén.

Sajtó irodánk elérhetőségei:

Sajtó iroda:
+36 1 696 1825
E press@pannoniabio.com

Rangos elismerésben részesült a Pannonia Bio

Rangos elismerésben részesült a Pannonia Bio: a 2021-es esztendőben a dunaföldvári biofinomító fejlesztése nyerte el IChemE Global Energy díjat.

A Pannonia Bio az idei ünnepi időszakban is jótékonykodik

Hagyományos év végi jótékonysági kampányában szociális étkeztetést, egy közösségi színpad építését és játszóterek bővítését támogatja a Pannonia Bio Zrt. Dunaföldváron.

A Pannonia Bio gazdasági, társadalmi és környezeti hatásai

Hétfa Kutatóintézet – A Pannonia Bio makrogazdasági hatásai Magyarországon 2020 és 2024 között.

A Pannonia Bio makrogazdasági hatása Magyarországon 2020 és 2024 között

A HÉTFA Kutatóintézet közzétette a Pannonia Bio magyarországi makrogazdasági hatásának előzetes elemzését a 2020 és 2024 közötti időszakra vonatkozóan.

Pannonia Bio közlemény

A Pannonia Bio Zrt. örömmel jelenti be, hogy 2020 márciusától Pavel Kudriavtcev tölti be a cég vezérigazgatói pozícióját. A társaság egyúttal büszkén teszi közzé a HÉTFA Kutatóintézet által készített közgazdaságtani hatástanulmányt, amely a Pannonia Bio elmúlt öt éves tevékenységét vizsgálja.

A Pannonia Bio a WHO által ajánlott kéz- és felületfertőtlenítő szereket adományoz kórházak és egészségügyi intézmények részére

A Pannonia Bio Zrt. a közelmúltban átcsoportosította erőforrásainak egy részét annak érdekében, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt fertőtlenítőszereket gyártson.

Egyesült erőkkel biztosítja létfontosságú termékei előállítását a Pannonia Bio

A Pannonia Bio Zrt. – kiegészülve néhány magyar élelmiszeripari, mezőgazdasági és gyógyszerész vállalattal – egyesítette erőforrásait a helyi hatóságokkal annak érdekében, hogy a következő hónapokban is biztosított legyen (hazánkban és nemzetközi szinten is) a kulcsfontosságú termékeinek ellátottsága.

További ír-magyar kapcsolatok támogatása

Az írek és a magyarok közötti szorosabb kapcsolatok ápolásának szellemében, Pannonia Bio ismételten támogatta az ír-Magyar Üzleti Kör Egyesület (IHBC) által megrendezett éves Szent Patrik Napi rendezvényt.

 

A Pannonia Bio támogatja a helyi értékeket

A Pannonia Bio 3 000 000 Ft-ot adományozott a Dunaföldvári közösségi kezdeményezések felé ez év decemberében – 1 500 000 forintot adott a "Gyermekeink Jövőjéért" Közalapítvány javára a Dunaföldvár, Kossuth Lajos utcai óvoda udvari játékainak létesítésére, míg a fennmaradó összeget az Önkormányzat, a Vöröskereszt és a Dunaföldvár Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Alapszolgáltatási Központ által 2018. december 24. - 2019. január 02. között megrendezésre kerülő szociális étkeztetés költségeire fordították.

Nevet váltunk

Nevet váltunk: Pannonia Ethanol helyett mostantól Pannonia Bio-ként működünk tovább. A nevünk Pannonia Bio Zrt.-re változott. Hiszünk abban, hogy az arculatváltás, és a táplálkozási, mezőgazdasági és bioetanol termékeink bioalapú előállításával, ügyfeleinknek a piacon elérhető leginnovatívabb technológiai szolgáltatásokat kínáló vállalattá válunk. 

Karrier

A Pannonia Bio Közép- és Kelet-Európa vezető megújuló etanolgyártója. 

A vállalat stabil, hosszú távú munkalehetőséget, versenyképes kompenzációs csomagot és kiváló munkakörülményeket biztosít, dinamikus üzleti környezetben.

A PANNONIA GOLD MEGKAPTA A VLOG MINŐSÍTÉST

A Pannonia Gold, Európa vezető fehérje alapú takarmány összetevője megkapta a megszerezhető legmagasabb fokozatú GMO-mentes minősítést. Az „Ohne GenTechnik” (azaz géntechnológiával módosított szervezetektől mentes) pecséttel a VLOG, Németország egyik legjelentősebb minősítő szervezete tüntette ki a terméket. 

A PANNONIA BIO a V4+4 gabonaalapú bioüzemanyagok érdekképviseleti platformjának támogatója

A Pannonia Bio aktív tagja a 31 bioüzemanyag gyártót tömörítő platformnak, amely a Visegrádi tagországok – Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – valaminit Bulgária, Lettország, Litvánia és Románia gabona alapú bioüzemanyag gyártóit és az agrárium érdekeit képviseli Európában.

VIDÉKI RENESZÁNSZ: EGY MODERN BIOFINOMÍTÓ TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HATÁSAI

Vidéki reneszánsz: egy modern biofinomító társadalmi és gazdasági hatásai
A Pannonia Bio biofinomítója a Tolna megyei Dunaföldváron található. Az üzem biomasszaként takarmány minőségű kukoricát dolgoz fel, amelyből állati takarmányt, bioetanolt és kukoricaolajat gyártanak. A környékbeli gazdálkodók évente több mint egymillió tonna kukoricával látják el az üzemet, amiből 325 000 tonna állati takarmány, 450 millió liter bioetanol és 10 000 tonna kukoricaolaj készül. A kukorica exportcélú helyi feldolgozása jelentősen növeli a nyersanyag pénzügyi értékét és tápértékét.

EGY IGAZÁN HATÉKONY ESZKÖZ A VIDÉKFEJLESZTÉSRE

Egy modern biofinomító képes arra, hogy gazdasági és társadalmi fellendülést hozzon vidéki közösségeknek, derült ki a Fenntartható vidéki reneszánsz egy bioetanolüzem példáján keresztül című tanulmányból, melyet kedden a Magyar Tudományos Akadémián mutattak be. A kutatás a Pannonia Ethanol 2012-ben létesített dunaföldvári bioetanolüzem példáját vizsgálta, amely Magyarország kukoricatermesztő vidékének szívében található. 

A MAGYAR GAZDASÁG HISZ A BIOETANOLBAN

A Pannonia Bio Zrt. 135 millió eurós hitelmegállapodást írt alá a Budapest Bank, a K&H, a Magyar Export-Import Bank és a Raiffeisen Bank részvételével alakult magyar banki konzorciummal.

A Pannonia Bio számára ezzel lehetőség nyílik arra, hogy tovább növelje kapacitását a bioetanol és a génmódosítástól mentes állati takarmány gyártásában, működését hatékonyabbá tegye, illetve hogy új beruházásokat hajtson végre a biotechnológia területén. Ez egyben új munkahelyek teremtését és további exportbővülést is jelent, valamint azt, hogy növelni tudja a takarmánykukorica felvásárlásának mértékét.